Ga naar content

Schoenen en tassen voor elke vakantiebestemming


Stijlgids voor je vakantiegarderobe

Kuieren in de pittoreske straatjes van Venetië, shoppen in fancy Londen, het glamoureuze Saint-Tropez ontdekken of relaxen in Ibiza, iedere bestemming baadt in z’n eigen sfeer. Met de juiste schoenen en tassen blend jij straks helemaal met de locals en beleef je de streek op zijn best. Benieuwd naar de stijl die bij jouw vakantiebestemming past? We gidsen je met plezier!

Boho Ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza spreekt bij velen tot de verbeelding. Zouden de relaxte en bohemian vibes er voor iets tussen zitten? Die ongedwongen sfeer vertaalt zich ook naar je look. Denk aan comfortabele, maar stijlvolle schoenen, zoals platte sandaaltjes met kleine details. De Chloé Marcie Flat sandalen of Juno 05 van Gianvito Rossi passen perfect. Ook stoere slippers met Birkenstockallure zijn hier populair. Wat dacht je van de Fendi Feel Denim slides?

Qua tassen zijn franjes en leuke versieringen een hit. Met de Marcie Hobo Bag in raffia of de Small Woody Basket van Chloé om je arm ben je helemaal klaar om de strandclubs of hippiemarktjes te ontdekken. Ook om gewoon rustig te genieten van de zonsondergang is Chloé je perfecte metgezel op dit magische eiland.

Kunsthoppen in Venetië

De Biënnale van Venetië is de hoogmis van de hedendaagse kunst. Wil je de prachtige kunst en cultuur op haar best beleven? ‘Comfort meets elegance’ wordt de leidraad van jouw vakantiegarderobe. Kies voor slippers zoals de Balenciaga Duty Free Slides of Gianvito Rossi Ottavia Flats en combineer ze met een lichte tas. De Small Park Tote Bag van The Row en de Jil Sander Flap Small zijn echte aanraders om tentoonstellingen te verkennen.

Tijd voor wat sightseeing in de Dogenstad? Combineer dan sneakers met een artistieke twist, zoals de Balenciaga 3XL, en een crossbody met vakjes, zoals de Prada Medium Leather Bag of Wandler Oscar Trunk. Voor het diner op een authentiek adres zijn lage blokhakjes en een gekledere handtas perfect. De Amy Mule en Small Andiamo zijn bijvoorbeeld een ideale match bij Bottega Veneta.

Iconische mode in Rome

Van de monumentale Trevifontein tot het majestueuze Colosseum, de Eeuwige Stad ademt geschiedenis. Ook op modevlak, trouwens. Want wist je dat Rome de bakermat is van het iconische modehuis Fendi? Hun schitterende creaties zijn dan ook de accessoires bij uitstek om de stad te verkennen. Met de Peekaboo om je arm en een paar Colibrì Lite Medium-heel Slingbacks aan je voeten vind je de perfecte balans tussen luxueus en praktisch. Met de historische bezienswaardigheden in het achterhoofd, brengt Fendi een eigentijdse flair naar je vakantie-ensemble. Ciao Fendi, ciao Roma!

London is calling

We reizen verder naar het kosmopolitische Londen, waar de legendarische glamour van The Ritz op je wacht. Stap binnen in de weelderige lobby en laat je meevoeren naar de grandeur van weleer. Dankzij de verfijnde schoentjes van Gianvito Rossi of Prada voeg je een vleugje chic toe aan je tenue. Helemaal klaar om aan te schuiven voor de high tea in één van de historische zalen van het hotel.

Nadien zin om de stad in te trekken? Flaneer langs de chique winkels van Bond Street of de historische bezienswaardigheden met een unieke tas als compagnon de route. Deze toppers van Prada en The Row passen zowel overdag als ’s avonds. Klaar voor het cocktailuurtje?

Modernisme in Marseille

Stap in de wereld van Le Corbusier met een wandeling door la Cité radieuse, ook bekend als Unité d'Habitation. Dit monumentale wooncomplex belichaamt de principes van zijn visionaire architectuur.

De tassen van Bottega Veneta zijn dankzij hun verfijnde ontwerpen en kenmerkende vlechtwerk perfect complementair met de esthetiek van Le Corbusier. Neem je Arco Tote Bag of Large Andiamo dus mee naar Marseille en ga op in de minimalistische schoonheid van deze architecturale mijlpaal.

Kunstenaars achterna in Saint-Paul-de-Vence

Dit middeleeuwse dorp in Zuid-Frankrijk, geliefd bij kunstenaars en architecten, biedt een schilderachtig reisdecor. De kleine steegjes ademen creativiteit die in Fondation Maeght helemaal tot leven komt. Dit mekka van moderne kunst verzamelt werken van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw.

De geometrische tassen van Fendi sluiten naadloos aan bij de tentoongestelde modernistische werken. Modellen zoals Peekaboo ISeeU en Sunshine staan synoniem met de esthetiek en het vakmanschap van het Italiaanse modehuis.

Welcome to Saint-Tropez!

We blijven aan de Côte d’Azur met het op en top glamoureuze Saint-Tropez. Elegante sandalen met speelse accenten – gezien bij Bottega Veneta – zijn perfect voor een dagje aan het strand. Ook een grote mand mag niet ontbreken om je zonnecrème en strandlaken mee te nemen. De Loewe Basket Bag is très chic. Voor een luxueuze lunch in de haven kan je dan weer rekenen op de gouden accenten van de Chloé Rebecca sandalen.

Wanneer de avond valt, is de switch naar elevated evening wear een goed idee. Een kleine tas met metallic accenten steelt de show tijdens je avondje uit in de mondaine badplaats. Ga je voor Bottega Veneta of toch voor Fendi?

Waar de zomer je ook brengt, een tussenstop bij Sevens garandeert de gedroomde finishing touch voor elke vakantie-outfit. Op onze website vind je schoenen en tassen in elke stijl. Of kom eens langs in de winkel in Gent om te passen mét advies!